2014-03-11 14:21:36• hírek • Szatmár.ro

Az egyedülálló nő feltétlenül szingli?

Az utóbbi években az egyedülálló, független nő megnevezését felváltotta az egyre divatosabbá váló szingli kifejezés, ami főként a hölgyek eme csoportjának kategorizálására jellemző.

Hol vannak már azok a régmúlt idők, amikor egy úrilánynak illetlenség volt egyedül megjelennie egy társaságban? Ez lassan a feledés homályába merül. A házasság egy nő megélhetésének biztos forrását jelentette. Manapság akadnak olyanok is, akik a szingliséget egyenesen kiváltságnak tekintik, míg mások kínszenvedéseket élnek át az egyedüllét során.

Napjainkban nem számít különlegességnek, ha egy nő saját jövedelméből egyszemélyes háztartást tart fenn. A szingliség mára életformává vált. A közfelfogás szerint, hajadonnak, nőtlennek vagy szinglinek számít az, akinek nincs állandó partnere, házastársa vagy élettársa. Mindenki tisztában van azzal, hogy egy párkapcsolatnak milyen előnyei vannak. Gondolataink a hőn szeretett partner körül forognak, minden időnket az ő közelében szeretnénk tölteni, és a nagy őt a megtestesült csodának tekintjük.

A kislányok már gyermekkorban elsajátítják a papás-mamás játék szabályait, ami tulajdonképpen felkészíti őket a társadalmilag is elfogadott házasság játékszabályaira. Már kislánykorban tisztában vannak azzal, hogy a későbbiekben találniuk kell egy élettársat. Egyeseknek ez korábban sikerül, míg másoknak valamivel később vagy soha. De minden nő életében előfordul olyan időszak, amikor egyedül él. Sokan hajlamosak megfeledkezni arról, hogy milyen lényeges különbség van az egyedüllét és a magány között. Egy egyedülálló nő nem feltétlenül magányos. A magányos nők rosszabbik esetben mély depresszióba esnek, míg mások kifejezetten optimistán fogadják ezt az „állapotot". Ebben az esetben jogosan merül fel a kérdés: vannak-e előnyei annak, ha egy nő szingli, egyedülálló? Bizonyára igen. Nézzük milyen pozitívumokkal kecsegtet az egyedüllét.

Az egyedülálló nőnek sokkal több ideje van saját magára, többet törődik külsejével, és magától értetődően teljesen más az alaphangulata, a közérzete. Több ideje marad azokra a tevékenységekre, programokra, melyeket egy partner társaságában vagy közösen nem igazán engedhet meg magának, anélkül, hogy bárki is megszólítaná, hogy ezt vagy amazt ne tegye. Nagyszerű dolog a partnerrel aludni és a karjai között ébredni, de a kutatások többségéből kiderül, hogy azok a személyek, akik egyedül térnek nyugovóra, átlagosan két órával többet alszanak, kipihentebbek és több életkedvük van.

A szingli nők körében végzett kutatásokból továbbá kiderül, hogy az egyedülálló nők soványabbak, mint a párkapcsolatban élők. Az ok roppant egyszerű: kettesben az étvágy is nő. Másrészt az is tény, hogy a házasságot követően sok nő elhanyagolja magát, és nem fordít kellő figyelmet a megjelenésére. Ez annak is köszönhető, hogy a szingliknek idejükből adódóan több lehetőségük van arra, hogy formában tartsák magukat. Mivel többnyire önerőből tartják el magukat, ezért többet költenek ruhákra, kozmetikumokra és kiegészítőkre, ezen kívül több lehetőségük van az utazgatásra. Lépést tartanak a divattal és több idejük marad a pihenésre is. Nem utolsó sorban senki sem vonja őket kérdőre, hogy mikor hol járnak, akkor mennek haza, amikor kedvük tartja.

Ebből adódóan több idejük marad a baráti kapcsolatok ápolására, és a családjukat sem hanyagolják el. A szingli nők képesek arra, hogy életük eseményeit kézben tartsák, ez pedig több önbizalomhoz és nagyobb önbecsülőéhez juttatja őket. Életüket egyéni elképzeléseiknek megfelelően irányíthatják, és eldönthetik, hogy mikor milyen irányba haladnak tovább. Amennyiben a szingliség (átmeneti) állapotában vagy, használd ki ezt az időszakot és örülj azoknak a pillanatoknak, melyeket életed legfontosabb főszereplőjével, önmagaddal töltheted!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: